Biografie

Wie ben ik

Mijn naam is Brahim Lakhal, ik ben 34 jaar oud en kom uit Leiden. Ik ben mede-oprichter en bestuurslid van stichting Elk Kind Een Bal en van de Ricardo van Rhijn foundation. Ook maak ik samen met mijn broertje Bilal, die het syndroom van down heeft, grappige, emotionele, leerzame, energieke, positieve en motiverende vlogs! Samen gaan we op pad en ontmoeten we (on)bekende inspirerende mensen. Daarnaast verzorg ik dagelijks presentaties, trainingen, workshops en sportactiviteiten voor basisscholen, scholieren, studenten en bedrijven.

Hoe ben ik hier gekomen?

De dingen die ik doe en waar ik nu ben is voor mij geen vanzelfsprekendheid. Hier is een lange weg vol obstakels aan vooraf gegaan. Ik ben opgegroeid in een achterstandswijk in Leiden. Mijn ouders komen uit Marokko en kunnen niet lezen en schrijven. Als kind heb je dan het gevoel dat je begint met een achterstand. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik iets moest compenseren. Dit deed ik door kattenkwaad uithalen, gek willen doen en uitsloven voor de verkeerde jongens in de buurt. Net zoals veel andere kinderen uit deze wijken kwam ik steeds vaker voor moeilijke keuzes te staan. Keuzes over welke richting je op gaat met je leven. Ergens weet je dat je de verkeerde afslag neemt, maar je vrienden zeggen dat je de goede kant op gaat. Die wegen hebben mij geleid naar de verkeerde mensen, geld, criminaliteit en uiteindelijk ook naar drugs en alcohol. De enige hoop die ik had was voetbal. Ik kon goed voetballen en volgens sommige mensen maakte ik ook echt kans om het profvoetbal te bereiken. Uiteindelijk verdween door een ernstig scooterongeluk ook die droom en was ik niet meer in staat om te voetballen. Het dal waar je dan in zit lijkt eindeloos diep. Gelukkig voor mij is er iemand geweest die het in mij zag zitten en besloot om mij richting en sturing te geven.

Door hem ben ik als vrijwilliger begonnen. Eerst als sport- en jongerenwerker en later ook als voetbaltrainer. Al snel kreeg ik een baan als sport jongerenwerker en zo ben ik doorgegroeid naar een rol als coördinator en combinatiefunctionaris. Nu 15 jaar later kan ik met veel trots zeggen dat ik bij heb gedragen aan het oprichten van twee stichtingen, een eigen bedrijf ben begonnen en mijn eerste stappen zet als influencer. Wat deze man voor mij heeft gedaan, dat wil ik doen voor anderen. Ik wil kinderen, jongeren en volwassenen helpen en inspireren om iets van hun leven te maken.

Alleen maar liefde altijd positiviteit

Biografie

Missie

Positiviteit, liefde en respect zijn begrippen waar iedereen zich prettig bij voelt. Toch zie ik een combinatie van deze begrippen nog te weinig terugkomen in de samenleving. Hier wil ik verandering in brengen. Ik ben geen geboren leider maar met veel doorzettingsvermogen ben ik er uiteindelijk wel één geworden. Met mijn positie wil ik door middel van positiviteit, liefde en respect mensen verbinden, inspireren en motiveren.

Visie:

Ik wil zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen helpen en inspireren om iets van hun leven te maken. Met mijn verhaal, energie en positiviteit hoop ik mensen bewust te maken van het feit dat ze hun succes en geluk voor een groot gedeelte in eigen hand hebben. Fouten maken hoort bij het leven, de vraag is alleen hoe je hiermee omgaat. Als ik met mensen heb gesproken of ze hebben mijn video’s gezien dan wil ik dat mensen vol zitten met nieuwe energie. Energie om er weer tegenaan te gaan en verder te bouwen aan hun eigen succes.

Mijn successen

Inschrijven