Influencer

Brahim & Bilal

31 augustus 2000 is een bijzondere dag. Dit is namelijk de dag dat mijn broertje Bilal is geboren. Hoewel de geboorte van een kind natuurlijk voor iedereen altijd een bijzonder moment is, was dit voor ons gezin extra bijzonder. Tot twee maanden daarvoor wisten wij namelijk nog niet dat onze moeder zwanger was. Met al drie zoons in de leeftijd van 9 jaar tot 15 jaar is het geen vanzelfsprekendheid geweest dat mijn ouders nog een zoon mochten verwelkomen. Dit was natuurlijk een grote verassing.

Al snel bleek dat mijn broertje Bilal geen ‘’gewoon’ kind was. Bilal heeft namelijk het Syndroom van Down. Het is erg lastig te beschrijven wat voor een impact het op dat moment had op ons gezin. Mijn ouders waren analfabeet en spraken de Nederlandse taal niet goed. Ze wisten simpelweg niet hoe en wat dit precies betekende. Vanaf zijn geboorte moesten we heel vaak met Bilal naar het ziekenhuis. Dit was voor ons gezin een erg moeilijke periode. Uiteindelijk is Bilal er gelukkig bovenop gekomen en konden wij langzaam onze weg vinden in hoe we met de situatie om moesten gaan.

Opgroeien met een broertje met het Syndroom van Down brengt veel zware momenten met zich mee. De zorg voor Bilal was ontzettend zwaar voor mijn ouders. Ondanks dat Bilal veel zelf kan en ook onwijs veel leuke momenten met zich mee brengt zijn er ook genoeg heftige momenten geweest. Momenten dat Bilal een minder leuke kant heeft, momenten van boosheid, verdriet en verzet. Langzamerhand begon het bij mij te dagen dat Bilal misschien niet meer thuis kon blijven wonen. Ik zag dat mijn ouders de zorg bijna niet meer aan konden. Toch hebben mijn ouders dit heftige besluit echt tot het allerlaatste moment uitgesteld. Mijn ouders wilden het gewoon niet horen, ze konden niet leven met het idee dat zij hun eigen kind uit huis zouden plaatsen en waren ook bang voor wat andere mensen zouden denken.

Alleen maar liefde altijd positiviteit

Uiteindelijk was het Bilal die in zijn boosheid een TV door de woonkamer heen gooide wat ons heeft doen beseffen dat deze situatie voor ons allemaal niet meer veilig was. Het besluit om Bilal uit huis te plaatsen bij een begeleid wonen instelling is misschien wel een van de meest zware momenten uit ons gezinsleven. Waar Bilal bij ons thuis en in de buurt voor veel
vrolijkheid en humor zorgde, was dit er ineens niet meer.

In onze buurt werd Bilal erg gewaardeerd. Volwassenen en kinderen konden om hem lachen en zochten hem op. Toen hij uit huis ging merkte ik echt dat hij gemist werd. Buurtbewoners bleven naar hem vragen en vroegen hoe het met hem ging. Toch merkte ik na een tijdje dat dit steeds minder werd. Dit raakte mij omdat ik de leuke kant van Bilal wel nog steeds van dichtbij mee kon maken. Het besluit wat ik toen nam is het begin van iets heel moois. Het is namelijk het begin van het youtube kanaal BrahimVlogs.

Ik wilde mensen graag weer laten zien hoe het met Bilal ging en vooral ook wat voor plezier en positiviteit hij kan brengen. Ik heb het geluk dat ik in mijn leven veel leuke dingen mag doen. Ik heb bijvoorbeeld wekelijks de kans om naar evenementen te gaan en daar (on)bekende mensen te ontmoeten.
Dit geluk wilde ik graag met Bilal delen en deze vlogs waren voor mij de ideale mogelijkheid om samen met Bilal op pad te gaan. Daarbij wil ik ook laten zien dat kinderen/jongeren met het syndroom van down onwijs veel humor en een positieve instelling hebben. Vooral dit laatste is voor mij erg belangrijk. In het dagelijks leven en in de maatschappij zie ik soms zoveel negativiteit.

Samen met Bilal wil ik laten zien dat het ook anders kan. Wij willen laten zien dat je met humor, positiviteit en liefde alles kunt bereiken en daarmee andere mensen kunt inspireren. Wij geloven dat wij als broers in staat zijn om mensen een lach op hun gezicht te bezorgen en dat we daarmee op onze manier de wereld een stukje mooier maken. Met onze positie willen we door middel van positiviteit, liefde en respect mensen verbinden, inspireren en motiveren.

Alleen maar liefde.

Brahim & Bilal

Mijn successen

Inschrijven